NEMOKAMAS PRISTATYMAS PERKANT UŽ €50+

japonija namuose logo

Ketaus keptuvės ir inovacinė korėta keptuvių danga

ketaus keptuvės

Keptuvės yra vieni seniausių virtuvės įrankių, jos naudojamos maisto gaminimui, maistą kaitinant ant laužo, ugnies, elektrinio, indukcinio ar dujinio viryklės paviršiaus, orkaitėje…

Keptuvės gaminamos iš plieno, lydyto geležies, aliuminio, bakelio ar kitų metalų.

Ketaus keptuvės, neabejotinai, yra vienos iš populiariausių ir dažniausiai naudojamų kepimo įrankių virtuvėje. Šios keptuvės, kurios garsėja savo ypatingomis savybėmis, turi ilgą istoriją ir paslėptus privalumus.

Ketaus keptuvių istorija

Ketaus keptuvės turi seną ir garbingą istoriją, kuri siekia šimtmečius. Pirmieji žmonės pradėjo naudoti ketų kepimo indų gamybai senovės Kipre ir Sirijoje. Šie indai paplito per visą Viduržemio jūros regioną ir buvo naudojami kepimui, virimui ir kitoms maisto gamybos formoms.

ketaus keptuvė iš Japonijos

Ketus puikiai tiko kepimui dėl savo puikaus šilumos laidumo. Ketus leisdavo maistui kepimo metu lygiai ir tobulai paskirstyti šilumą. Be to, jis yra tvirtas ir atsparus įbrėžimams, todėl keptuvės, pagamintos iš šios medžiagos, dažnai tarnaudavo kelioms žmonių kartoms.

Šimtmečiais žmonės tobulino ketaus keptuves, keitė jų formas ir dydžius, kad atitiktų skirtingus maisto gamybos poreikius, kol galiausiai ketaus keptuvės tapo nepakeičiamu virtuvės įrankiu daugelyje kultūrų.

Šiais laikais ketaus keptuv populiarumas virtuvėse vis dar auga, nes jos leidžia gaminti skanius ir kokybiškus patiekalus. Ketaus keptuvės yra išskirtinės savo unikaliomis savybėmis, kurios padeda išsaugoti maisto skonį ir aromatą, o tai yra svarbu maisto mėgėjams ir šefams visame pasaulyje.

Ketaus keptuvės: privalumai ir minusai

Ketaus keptuvės išsiskiria iš kitų kepimo indų savo unikaliomis savybėmis ir privalumais:

  1. Puikus šilumos laidumas: Ketus yra vienas iš geriausių natūralių šilumos laidininkų. Tai reiškia, kad ketaus keptuvės greitai įkaista ir puikiai išlaiko šilumą. Tai ypač svarbu kepant maistą lygiai ir greitai.
  2. Lygus kepimo paviršius: Tai leidžia išvengti “karštų” ar “šaltų” vietų, kurios dažnai būna kituose kepimo induose.
  3. Maisto skonio išsaugojimas: Ketaus sluoksnis suteikia subtilų, natūralų skonį maistui, be kitų medžiagų įsiskverbimo. Maistas, kepamas ketaus keptuvėje, dažnai būna skanesnis ir aromatingesnis.
  4. Maisto ruošimo universalumas: Ketaus keptuvės tinka įvairioms maisto gamybos formoms, įskaitant kepimą, kepinimą, troškinimą, skrudinimą ir daug kitų. Ketaus keptuvės gali būti naudojamos įvairioms maisto rūšims, įskaitant mėsą, žuvį, daržoves ir netgi kepiniams (duonai, blynams, picoms…).
  5. Ilgaamžiškumas: Ketaus keptuvės yra atsparios įbrėžimams ir įtrūkimams, todėl jos gali tarnauti daugelį metų. Todėl dažnai šios keptuvės laikomos ilgalaikia investicija virtuvės įrankiams.
  6. Mažiau riebalų: Dėl anti-lipuminio sluoksnio ketaus keptuvėse daugeliui patiekalų nereikia daug aliejaus arba kitų riebalų. Tai padeda gaminti sveikesnius patiekalus.
  7. Priežiūros paprastumas: Ketaus keptuves yra lengva prižiūrėti. Po naudojimo pakanka jas nuvalyti šiltu vandeniu ir švelniu valikliu.
  8. Tradicija ir kultūra: Ketaus keptuvės yra dalis virtuvės tradicijos kai kuriose šalyse, tokiuose kaip Japonija, ir yra naudojamos tam tikriems tradiciniams patiekalams gaminti.

    ketaus keptuvė 26 cm satake

Ketaus keptuvių trūkumai:

  1. Kaina: Ketaus keptuvės dažnai yra brangesnės nei kitų rūšių keptuvės, tačiau daugelis žmonių laiko tai investicija į ilgalaikę maisto gamybą.
  2. Svoris ir dydis: Ketaus keptuvės gali būti sunkios ir užimti daug vietos virtuvėje.
  3. Svarbi prižiūra: Kaip ir kitų rūšių keptuves, ketaus keptuves taip pat reikia prižiūrėti.

Kaip prižiūrėti ketaus keptuvę?

Norint išsaugoti ketaus keptuvės ilgaamžiškumą, svarbi jos priežiūra:

  1. Plovimas: Po kiekvieno naudojimo nuplaukite keptuvę šiltu vandeniu ir švelniu valikliu. Naudokite minkštą šepetėlį arba šluostę, kad išvengtumėte įbrėžimų.
  2. Džiovinimas: Po plovimo išdžiovinkite ar iššluostykite keptuvę, kad išvengtumėte rūdijimo.
  3. Priežiūra: Venkite naudoti metalines priemones, kad nepažeistumėte ketaus paviršiaus. Taip pat būkite atsargūs su aštriais įrankiais. Karštos keptuvės nekiškite po šaltu vandeniu.
  4. Aliejus: Keletas lašų aliejaus ant paviršiaus gali padėti palaikyti anti-lipuminį sluoksnį.

Japonijoje populiariausios keptuvės yra pagamintos iš ketaus. Kodėl?

Japonijoje ketaus keptuvės yra itin populiarios dėl keleto priežasčių:

ketaus keptuvė neprisvyla

1. Tradicijos: Japonijoje maistas yra labai svarbi kultūros dalis, o tradiciniai japoniški patiekalai, tokie kaip tempura arba sukiyaki, dažniausiai gaminami ketaus keptuvėse.

2. Kokybė: Japonijos maisto pramonė garsėja aukšta kokybe ir precizišku maisto paruošimu. Ketaus keptuvės atitinka šiuos reikalavimus, užtikrindamos tobulą maisto skonį.

3. Ilgaamžiškumas: Japonai vertina ilgalaikius daiktus, tame tarpe ir  maisto gaminimo įrankius, todėl ketaus keptuvės, kurios tarnauja daug metų, yra patrauklus pasirinkimas.

Inovacija ketaus keptuvių pasaulyje – korėta danga

Ketaus keptuvės yra virtuvės nepakeičiamas įrankis, kurį naudojant galima gaminti skanius ir subalansuotus patiekalus. Jos garsėja savo puikiomis šilumos laidumo savybėmis ir ilgaamžiškumu, tačiau kai kurios kompanijos žengia papildomą žingsnį, siekdamos patobulinti šį jau ir taip puikų kepimo indą. “Satake” yra viena iš tokių kompanijų, kurios ketaus keptuvės su korėtu paviršiumi tampa vis populiaresnės virtuvėse.

ketaus keptuvė

“Satake“ korėta danga yra viena iš inovatyviausių ir įspūdingiausių technologijų, taikomų ketaus keptuvėse. Ši danga išskiria daugeliu požymių nuo tradicinių keptuvių dengiamų dangų ir suteikia keletą ypatingų privalumų.

“Satake“ korėta danga gavo savo pavadinimą dėl ypatingos struktūros, primenančios medaus korį. Ši danga susideda iš tūkstančių mažų šešiakampių ląstelių, kurios sukuriamos specialiu cheminiu procesu. Ši sudėtinga struktūra suteikia daugelį privalumų.

“Satake“ korėta danga turi puikų šilumos laidumo koeficientą. Tai reiškia, kad ketaus keptuvės su šia danga greitai ir vienodai įkaista, leisdamos maistui lygiai pasigaminti.

Viena iš išskirtinių savybių, kurias suteikia “Satake“ korėta danga, yra maisto lengvas atsiskyrimas nuo paviršiaus. Tai leidžia gaminti su minimaliu aliejaus ar riebalų kiekiu, prisidedant prie sveikesnio maisto ruošimo, o kepamas maistas neprisiklijuoja prie keptuvės pavišiaus.

Dėl savo tvirtumo ir atsparumo, “Satake“ korėta danga yra labai atspari įbrėžimams ir dėmėms. Todėl keptuvė išsaugo ilgalaikį išvaizdos grožį ir funkcionalumą.

Ši danga suteikia maistui subtilų, natūralų skonį ir aromatą. Maistas, paruoštas “Satake“ korėtoje dangoje, dažnai yra ypatingai skanus.

Šios dangos priežiūra yra paprasta. Po naudojimo užtenka ją nuplauti šiltu vandeniu ir švelniu valikliu.

“Satake“ korėta danga suteikia unikalią galimybę gaminant maistą pasiekti aukščiausios kokybės rezultatą. Tai puiki inovacija ketaus keptuvių pasaulyje, kuri gali patobulinti maisto gamybos procesą ir suteikti jums puikias maisto gamybos patirtis virtuvėje. Ši danga tampa vis populiaresnė tarp maisto mėgėjų ir profesionalių šefų, gaminančių aukščiausios lygio patiekalus.

ketaus keptuvė 24 cm iš Japonijos

ketaus keptuvė 24 cm japoniška